Brochure wondere wereld

Brochure

Beste ouder

Je leest deze brochure, dus vermoedelijk ben je op zoek naar een gepaste school voor je kind.

Als ouder stel je ongetwijfeld heel wat uiteenlopende verwachtingen voorop waaraan de gekozen school hoort te beantwoorden.

Zo mag je uiteraard verwachten dat een team van gedreven en deskundige begeleiders jullie kind voorziet van alle nodige bagage (aan kennis en vaardigheden) om jaar na jaar verder te groeien in een veilige en aangename omgeving. Daarvoor staan we garant.

Maar wondere wereld, onze school waar de pedagogische principes van Freinet de basis vormen van het dagdagelijkse onderwijs, heeft nog zoveel meer te bieden…

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je kind ook sterk gemotiveerd blijft leren gedurende zijn / haar hele ontwikkeling / schoolloopbaan?

Ons team van begeleiders neemt kinderen mee op ontdekkingstocht in de klas, vertrekkend vanuit hun eigen leefwereld. De natuur, de wereld die ons omringt, is een inspiratiebron om leerthema’s uit te werken. Veel sterker dan (alleen maar) de strakke lijn van handboeken, houdt deze aanpak de zo belangrijke leergierigheid (intrinsieke motivatie) van kinderen in stand.

Vind je het een meerwaarde als je kind op zijn / haar eigen tempo mag evolueren en zelf ontdekt waar zijn sterktes liggen?

In wondere wereld worden leerlingen geprikkeld om zelf hun interesses en talenten te ontdekken en die verder te ontwikkelen. Ze krijgen dus al snel zicht op de domeinen waar ze sterk in zijn en worden bevestigd in hun kunnen.
Die bevestiging motiveert dan weer om altijd nog een stapje verder te gaan en het eigen leerniveau telkens te overstijgen.

Zo blijven de fonkeltjes in de ogen van alle leerlingen op onze school…  en je kan er zelfs als ouder mee het verschil maken.

Wil je graag weten hoe dat kan, of ben je nieuwsgierig om al het bovenstaande zelf te ervaren? Spring gerust eens binnen, of neem contact op via info@wondere-wereld.be .

Je vindt alvast de nodige achtergrondinformatie over de werking van de school in deze brochure.