top of page
Locatie

Locatie

Onze school is gelegen op een groen domein van 1 hectare aan de Dokter Vanderhoeydonckstraat 14 te Lummen.

Door de gunstige ligging in het centrum van Lummen zijn de bibliotheek, de sporthal, het zwembad,... op wandelafstand van de school. 

Schooluren

Schooluren

Er is voor- en naschools toezicht vanaf 08u20 en tot 15u40.

 

De vakantieregeling is terug te vinden op de schoolkalender en wordt tevens in de wondere wereldkrant gezet, die je wekelijks terugvindt in je mailbox.

Eten en drinken

Gezonde voeding

In de voor- en namiddag voorziet de school groenten, fruit en/of koek. Het aanbod past binnen het ecologisch en fair-trade principe. De kinderen kunnen zelf nog aanvullend een boterham meenemen. 

Voor ‘s middags nemen de kinderen zelf eten mee.
De lunch kan bestaan uit:

• alle broodsoorten (boterhammen)

• sandwiches en pistolets

• gewone cornflakes (ongezoet) en zuivere muesli

• beschuiten, toast en rijstwafels

• stuk fruit/groente

• noten (onbewerkt)

• yoghurt en plattekaas

• koude, gezonde pasta’s of salades

Donderdag is het veggiedag op school en brengen de kinderen een vegetarische lunch mee naar school. 

 

Boterhammen worden meegenomen in een brooddoos. Alle restafval wordt terug meegenomen naar huis. De kinderen kunnen de hele dag water drinken. De kinderen brengen een met water gevulde drinkbus mee.

 

De kosten voor schoolfruit en koek worden jaarlijks op de eerste algemene vergadering meegedeeld aan de ouders en worden gefactureerd op de schoolfactuur. Ze bedragen momenteel €15/maand.

Ook tijdens extra muros activiteiten en op kamp blijven we trouw aan onze visie op gezonde voeding.

Voor tijdens de opvang mag je jouw kind zelf nog een stuk groente of fruit meegeven. Een gezonde koek kan ook als alternatief, geen overdaad aan suikers en met een beperkte hoeveelheid chocolade. 

We kiezen voor gezonde voeding tijdens de schooluren en trekken dit door als de ouders erbij zijn na de uren (winterfeest, lentefeest,...). Enkel zelfbereide én gezonde snacks, gerechten en dranken hebben onze voorkeur. Groenten en fruit, ongesuikerde popcorn of een lekkere tas soep, een fris appelsapje of een zelfgemaakte ice tea.

Bij evenementen voor het ruimere publiek voorzien we naast onze gezonde hapjes en drankjes ook gangbare alternatieven, zodat iedereen voor zichzelf kan kiezen.

Verjaardagen

Verjaardagen

Onze kleuters worden op hun dag gevierd: ze mogen dan kiezen welke (korte) activiteiten er die dag zéker op het programma staat voor hen. Op het einde van de maand worden dan alle jarigen van die maand samen gevierd. Ouders van de jarigen gaan op die gezamenlijke dag aan de slag in de keuken om een lekkere verjaardagstraktatie op tafel te toveren, of ze tonen hun creativiteit en slaan aan het knutselen met een groepje kleuters.

 

De kinderen van de 1ste, 2de & 3de graad mogen een traktatie meebrengen voor hun verjaardag. Individueel verpakte cadeautjes of snoep zijn echter niet toegestaan. Belangrijk is hier dat het eenvoudig blijft en dat er gedeeld kan worden.

 

Gelieve ook vooraf contact op te nemen met de begeleider i.v.m. allergieën.
 

Samen maken we werk van een leuke verjaardag!

Sport/zwemmen

Sport

Alle klassen gaan wekelijks naar de sporthal. De kleuters worden hier 's ochtends door de ouders afgezet, de lagere schoolkinderen gaan te voet. Ook hier is er inspraak van de kinderen mogelijk. Kiezen welke spelletjes we spelen, zelf een spel bedenken,... . De kinderen mogen ook hun eigen sport voorstellen door zelf een initiatie te geven. De kinderen leren zo spreken voor een groep, elkaar feedback geven en ontdekken nieuwe sporten. 

De kleuters zwemmen één keer per maand op woensdag van 10.30u tot 11u15 in het gemeentelijk zwembad van Tessenderlo.
 

De lagere school zwemt maandelijks op woensdag voormiddag of vrijdagnamiddag in het gemeentelijk zwembad van Lummen.

Kamp

Kamp

Elke klas van wondere wereld maakt jaarlijks een meerdaagse uitstap.
Van de kleuters, zij gaan één nachtje op kamp, tot de derde graad, die er van maandag tot en met vrijdag op uit trekken.
Dit helpt de kinderen groeien naar meer zelfstandigheid.
Het klaskamp wordt mee uitgewerkt en begeleid door ouders.

De kostprijs van het kamp bedraagt €20/nacht en valt onder de 'minder scherpe maximumfactuur'.

WhatsApp Image 2021-01-26 at 09.05.48.jp
WhatsApp Image 2021-01-26 at 09.05.49.jp
WhatsApp Image 2021-01-12 at 21.16.24.jp
Opvang

Voor- en naschoolse opvang

Vzw wondere wereld organiseert kleinschalige opvang voor kinderen die naar onze school komen en die voor- en/of naschools opvang nodig hebben om welke reden dan ook.


De dagelijkse opvang gebeurt door vaste wijkwerkers en/of vrijwilligers die toezicht houden op en deelnemen aan activiteiten met kinderen.

Op schoolvrije dagen en tijdens de schoolvakanties wordt er op dit moment nog geen opvang georganiseerd.  Wijzigingen hieromtrent worden tijdig gecommuniceerd.

's Ochtends is er elke schooldag  standaard opvang voorzien vanaf 07u30. Opvang vanaf 07u00 is enkel mogelijk op aanvraag. 

's Avonds is er opvang tot 18u00 met uitzondering van woensdag dan is er opvang tot 17u00
 

Indien je eerder of later opvang nodig hebt, kan dit samen met de coördinator bekeken worden. 

Per begonnen half uur betaal je €1,47, dit bedrag wordt maandelijks gefactureerd. 

Kinderen die naar de opvang komen, brengen zelf een tussendoortje mee, volgens de visie van de school (gezonde voeding). Drank (water) krijgen de kinderen op school. We verwachten dat ouders reserveren voor de opvang om zo de opvangmoekes gericht in te kunnen zetten.

Klik op het logo hieronder om naar het reserveringssysteem te gaan. 

Log je voor de eerste keer in? Dan kan deze instructiekaart je op weg helpen! 

Enkele afspraken m.b.t. het reserveren: 

  • Je reserveert ’s ochtends het tijdblok waarin je je kind afzet bv. je brengt je kind om 07:40 dan reserveer je het blok van 07:30 – 08:00, de daaropvolgende tijdblok(ken) moet je niet meer reserveren. s Avonds reserveer je het tijdsblok waarin je je kind komt afhalen bv. kom je om 17:20 dan reserveer je het tijdblok van 17:00 – 17:30. De voorgaande tijdsblokken moet je niet reserveren. 

  • Reserveren voor voorschoolse opvang van 07:00 – 07:30 kan ten laatste 4 dagen van ter voren, dit om tijdig te kunnen communiceren naar de opvangmoeke. Reserveren voor de andere tijdsblokken kan tot de dag ervoor.

  • Reserveer je het eerste tijdsblok van de voorschoolse opvang (07:00 – 07:30) dan zal dit standaard gefactureerd worden.

  • Geef tijdig door wat je al kan doorgeven!  

  • Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waardoor je niet tijdig op school kan zijn, is er nog altijd de mogelijkheid om aan te sluiten bij de opvang. Gelieve ons dan even te contacterenBuiten blijven wachten op mama of papa is een onveilige situatie  en kan dus niet worden toegelaten.

  • Uitzondering: wanneer de ouder(s) in de school aanwezig zijn om allerlei redenen zullen kinderen niet naar de opvang gaan. MAAR ook hier graag even de opvangbegeleider verwittigen aub. Uiteraard zijn de ouders op dat moment zelf verantwoordelijk voor hun kind(eren).

  • Heb je op vaste momenten opvang nodig kan je ons een week/maandrooster via mail bezorgen en is online reserveren voor de vaste momenten niet nodig.

 

De registratie van de opvang gebeurt door een elektronische aanmelding en afmelding bij de start en bij het einde van de opvang van het kind.

De opvang beschikt over een apart telefoonnummer (0489 71 33 85) waarop je onze opvangmoekes kan bereiken. 

informat.PNG
Kalender

Kalender

Schoolreglement

Schoolreglement
bottom of page